Ο ΔΕΚΑΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΚΑΛΟΥ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗ

 

Τα  25 χρόνια μου σαν φροντιστής γνώρισα πολλούς καθηγητές/καθηγήτριες και πάρα πολλούς μαθητές/μαθήτριες. Βέβαια θυμάμαι μια χρονιά , που είχα ορισμένα  «φρούτα» που ήταν δηλητηριώδη, αλλά αυτά  πλούτισαν την εμπειρία μου. Το κείμενο αυτό απευθύνεται κυρίως στους φροντιστές , αλλά και σε όλους όσοι   δουλεύουν για ένα καλύτερο αύριο.

Λοιπόν :

1)      Προσλήψεις

Είναι ένα επικίνδυνο άθλημα, αλλά όταν είσαστε αναγκασμένοι να το κάνετε,  να ζητάτε το όνομα του προηγούμενου εργοδότη  και να προσπαθήσετε να έλθετε τηλεφωνικά σε επαφή μαζί του. Μην πιστεύετε σε συστημένες επιστολές, γιατί μπορεί να την έχει κάνει η ίδια/ο ίδιος.

2)      Τα λόγια τα μεγάλα…

Να μην πιστεύετε λόγια  του είδους «Εγώ ξέρω να κάνω μαθήματα για κάθε τάξη » «Έχω μεγάλη εμπειρία » «Έχω πολλά φυλλάδια για κάθε  τάξη , θα σας  τα δώσω να τα ελέγξετε  » « Εγώ δουλεύω μόνο με καλούς μαθητές » «Όλοι μου οι μαθητές περνούν στις πανελλήνιες »

3)      Τα πρωτοβρόχια

Όταν  αρχίσει να φεύγει ένας μαθητής του/της  με δικαιολογία  ότι θέλει να κάνει «ιδιαίτερα» , να είστε σίγουρος ότι θα ακολουθήσουν και άλλοι για να μείνουν μόνον οι καλοί μαθητές με τους οποίους δουλεύει αυτή/αυτός. Επίσης όταν βλέπετε  ότι ένα μέρος των μαθητών  αρνείται  να μπει στην τάξη , όταν έχει μάθημα αυτός/αυτή, ΠΡΕΠΕΙ  επειγόντως να απαλλαγείτε από αυτόν/αυτήν αλλιώς θα μείνετε μόνος με το φροντιστήριο.

4)      Ασφάλεια

Όταν πληρώνετε τους καθηγητές / καθηγήτριες πάντα να τους δίνετε  να υπογράφουν αναλυτικές αποδείξεις , όπου να φαίνονται  οι ώρες διδασκαλίας, το ποσό των χρημάτων που λαμβάνουν, τα ένσημα, ο μήνας πληρωμής  , γιατί κάποια στιγμή θα βρεθείτε κατηγορούμενος ότι δεν την/τον έχετε πληρώσει και ότι δεν την/τον έχετε βάλλει τα σωστά ένσημα.

5)      Σύλλογος

Γραφθείτε στον σύλλογο φροντιστών της περιοχής σας  , που ανήκει στην ΟΕΦΕ , γιατί  τότε μόνο η δύναμη σας πολλαπλασιάζεται  και  τα προβλήματα σας θα τοποθετηθούν στον σωστό δρόμο. Μη βλέπετε  τις συμβουλές των συναδέλφων σας φροντιστών με καχυποψία .

6)      Οι κακοί μαθητές

Είναι  καλύτερα να απομακρύνετε  τους κακούς μαθητές από το φροντιστήριο σας , γιατί σίγουρα θα σας διώξουν και τους καλούς. Επίσης όταν στο μέσον της χρονιάς σας έρχεται ένας νέος μαθητής , από ένα άλλο φροντιστήριο να τον κοιτάτε με καχυποψία.

7)      Εμπιστοσύνη

Να μην έχετε εμπιστοσύνη σε κανέναν, παρά μόνο στον εαυτό σας  και στις δυνάμεις σας.

 

8)      Αγάπη

Να συμπεριφέρεστε με αγάπη και κατανόηση  με όλους τους μαθητές σας  ανεξάρτητα  με το πόσο καλοί μαθητές  είναι. Επίσης να δίνετε  αγάπη σε όλους τους συναδέλφους , καθηγητές σας.

 

9)      Διαφήμιση

Να μην λυπάστε τα χρήματα που δίνετε για διαφήμιση , αλλά να ξέρετε ότι η πραγματική διαφήμιση είναι αυτή που σας κάνουν οικιοθελώς  οι μαθητές σας.

 

10)   Τμήματα  - μισθοί

Τα τμήματα σας να είναι ολιγομελή  και ο μισθός των καθηγητών σας ικανοποιητικός , γιατί μόνο έτσι θα δουλεύουν με μεγάλη όρεξη  και θα κάνουν  το παν για να αυξήσουν τα έσοδα σας.

 

Κιμούντρης  Παναγιώτης

Φροντιστήριο Μέσης Εκπαίδευσης

Πληροφορικής

ΝΕΑ ΓΝΩΣΗ

Δαγκλή  1-3 Τηλ. 2541068881

www.neagnosi.gr