ΕΔΩ    ΕΙΝΑΙ    ΒΑΛΚΑΝΙΑ !!!

Από πρώτη χώρα των Βαλκανίων  από άποψη ποιότητας προσφορών και ζωής θα καταντήσουμε μάλλον τελευταία. Μια πρόχειρη σύγκριση ανάμεσα στη  Ελλάδα και στην Ρουμανία μας οδηγεί στην κατάθλιψη. Για να καταλάβετε  τι ακριβώς εννοώ διαβάστε τα παρακάτω :

1)      Στην Ρουμανία υπάρχουν πολλές ελληνικές τράπεζες όπως πχ. η Εμπορική , η Τράπεζα Πειραιώς, η Eurobank και άλλες . Λοιπόν σε  αυτές τις τράπεζες η συμπεριφορά όλου του προσωπικού είναι άξια συγχαρητηρίων είτε έχεις 1 ευρώ στο λογαριασμό σου , είτε χιλιάδες. Η εξυπηρέτηση είναι άμεση και δεν υπάρχουν ουρές. Εδώ σε ορισμένες τράπεζες σου φέρονται πολλές φορές με τον χειρότερο τρόπο . Περιμένεις με τις ώρες στην σειρά, όταν φεύγουν σε άδεια υπάλληλοι δεν αντικαθιστούνται κτλ.

2)      Στην Ρουμανία ένας δάσκαλος ο κ. Valeriu Nicolae κατάφερε να νικήσει το τραπεζικό σύστημα  οδηγώντας στο σκαμνί την μεγαλύτερη τράπεζα της χώρας την BNR( Εθνική Τράπεζα της Ρουμανίας ) γιατί ενώ διεθνώς τα επιτόκια έπεφταν , του αύξησαν τους τόκους ενός δανείου του των 2500 ευρώ από 9,75% σε 10% και μετά σε 11,50% ! Ο κύριος αυτός με την βοήθεια του Γραφείου Προστασίας του Καταναλωτή νίκησε τους τραπεζικούς στην δίκη που ακολούθησε! Εδώ στην Ελλάδα ούτε η κυβέρνηση τολμά να αναγκάσει το τραπεζικό σύστημα να κατεβάσει τους τόκους των δανείων, εκτός ίσως των στεγαστικών !

3)      Στην Ρουμανία η πρώτη εταιρεία σταθερής τηλεφωνίας Romtelecom , που είναι ελληνικών συμφερόντων  ανακοίνωσε ένα νέο πρόγραμμα-προσφορά στους τωρινούς πελάτες της , αλλά και σε αυτούς που θα γραφούν μελλοντικά , σύμφωνα με το οποίο παρέχει άπειρο αριθμό δωρεάν κλήσεων προς τέσσερεις αριθμούς κινητών της Cosmote που ανήκει επίσης στον ίδιο ελληνικό όμιλο εταιρειών του ΟΤΕ και είναι η τρίτη εταιρεία κινητής τηλεφωνίας στη χώρα αυτή. Στην Ελλάδα μας, νομίζεται ότι ο ΟΤΕ θα κάνει μια παρόμοια προσφορά στους πελάτες του??

4)      Στην Ρουμανία τα τιμολόγια  πληρωμής στα διάφορα προγράμματα της κινητής τηλεφωνίας  COSMOTE  είναι  τα μισά από ότι τα αντίστοιχα στην Ελλάδα!

Βέβαια όλα αυτά ίσως να οδηγήσουν σε μερικούς να πιστεύουν ότι η Ρουμανία είναι η γη της επαγγελίας . Αυτό δεν είναι σίγουρα , μιας και οι μισθοί  τους είναι πάρα πολύ χαμηλοί  και τα προϊόντα στην αγορά αρκετά υψηλά.  Η Ρουμανία είναι ο παράδεισος για τις ελληνικές και όχι μόνο εταιρείες που υπάρχουν εκεί μιας και τα έξοδα της εταιρείας είναι λίγα  με τους τόσο χαμηλούς μισθούς. Να  σκεφθεί κανείς ότι μία ρουμάνικη τράπεζα  ανέβασε για μια μέρα την ισοτιμία ευρώ με το τοπικό νόμισμα  λέου , για να επενδύσει μια ξένη εταιρεία  στη χώρα αυτή και μετά το πήγε στην συνηθισμένη τιμή της.

Όλα τα πιο πάνω μας κάνουν να αναφωνήσουμε  ότι ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΒΑΛΚΑΝΙΑ!!

Κιμούντρης  Παναγιώτης

Φροντιστήριο Μέσης Εκπαίδευσης

«ΝΕΑ  ΓΝΩΣΗ»

Δαγκλή  1 – 3

67100 ΞΑΝΘΗ

Τηλ. 2541068881

www.neagnosi.gr email: info@neagnosi.gr