Του έδωσα Αγάπη Μου έδωσε Θάνατο!!

 

Διάβαζε στις εφημερίδες ότι ο αριθμός των νέων κρουσμάτων του AIDS το 2006 αναμένεται να κυμανθεί στα ίδια ή και σε υψηλότερα  επίπεδα  σε σχέση με το 2005 , έτος που σημειώθηκε η μεγαλύτερη αύξηση των τελευταίων χρόνων .

 

Την έλεγαν Κάλη  .  Ήταν μόλις 16 χρόνων. Δεν είχε πάει ποτέ με άνδρα. Μια μέρα του Δεκεμβρίου, εκεί γύρω στα Χριστούγεννα  ο καθηγητής της μίλησε άσχημα. Ήταν λέει αδιάβαστη. Δεν θα περνούσε τις εξετάσεις. Πήγε στο φροντιστήριο της με κλαμένα μάτια. Ο φροντιστής της που την αγαπούσε και την πρόσεχε  , προσπάθησε να την συνεφέρει. Στο φροντιστήριο της  όλοι ήταν μια παρέα, δεν είχαν κανένα μυστικό.

 

Αποχαιρέτισε τον φροντιστή και τους συμμαθητές της βράδυ. Δεν είχε καμιά όρεξη για διάβασμα, ούτε και να πάει σπίτι. Περπατούσε έτσι  σαν μεθυσμένη στον δρόμο. Σκεφτόταν τον καθηγητή του σχολείου της που της μίλησε τόσο άσχημα! Δεν κατάλαβε πως έπεσε πάνω σε ένα αυτοκίνητο. Έπεσε κάτω. Όταν άνοιξε τα μάτια της  είδε δυο γλυκά μάτια να την κοιτάν περίεργα.

-          Καλά  πως περπατάς έτσι ? Δεν βλέπεις μπροστά σου? Έπεσες πάνω στο αυτοκίνητο μου , χτύπησες λίγο, λιποθύμησες αλλά ευτυχώς είσαι καλά.

-          Με έσωσες δηλαδή.

-          Δεν έκανα και τίποτε, μόνο σε έφερα εδώ στο σπίτι μου και σε περιποιήθηκα.

-          Δεν ξέρω τι να πω, αλλά σε παρακαλώ μην με μαλώνεις και συ. Αρκετά άκουσα από τον καθηγητή του σχολείου μου.

-          Έλα μην κάνεις έτσι, εγώ δεν θέλω   το κακό σου!  Της είπε  και της χάιδεψε τα καστανά μαλλιά της.

 

Ένοιωσε ένα περίεργο , πρωτόγνωρο αίσθημα για αυτόν τον άγνωστο της άνδρα. Ένοιωθε κάτι να την τραβά σε αυτόν.  Σηκώθηκε , έκανε να φύγει , αλλά τα πόδια της δεν την υπάκουαν. Λύγισαν !!

-          Που πάς μικρή μου δεσποινίς. Που πάς πιτσιρίκα? Είπα ότι είσαι καλά, αλλά όχι και έτοιμη να φύγεις. Αν θέλεις μπορείς να μείνεις σήμερα στο σπίτι μου και αύριο όταν θα είσαι ξεκούραστη μπορείς να φύγεις.

Ήθελε να φύγει.  Αλλά  πάλι δεν θα την αναζητούσε κανείς στο σπίτι. Ο μπαμπάς ήταν στην φιλενάδα του και η μαμά στο καζίνο. Αυτός ο τύπος την τραβούσε. Είχε άσπρα , λίγα μαλλιά, μικρή κοιλίτσα , του θύμιζε τον πατέρα  της. Πρέπει να ήταν γύρω στα σαράντα.

-          Πώς να μείνω εδώ , ούτε που σας ξέρω, του είπε.

-          Με λένε Δημήτρη . Κάθισε λίγο μέχρι να αισθανθείς καλύτερα και μετά θα σε πάω εγώ με το αυτοκίνητο μου όπου θέλεις, μου είπε με γλύκα αλλά και με έναν τόνο που δεν δεχόταν αντίρρηση.

 

Το άρωμα του την  μέθυσε.  Της έδωσε λίγο ποτό , ήταν τόσο γλυκό. Του μίλησε για τον κακό καθηγητή της , για τα λόγια του φροντιστή της. Του είπε τον πόνο της. Ο Δημήτρης της έβαλε λίγη μουσική. Ένοιωθε λίγο μεθυσμένη. Την αγκάλιασε , χόρευε με αυτόν τον γλυκό ξένο. Κάτι την τραβούσε επάνω του, το άρωμα του την τρέλαναν. Την έπιασε από το κεφάλι με τα στιβαρά του χέρια  . Ήθελε να απομακρυνθεί από πάνω του. Την αγκάλιασε παθιασμένα. Την φίλησε με ορμή, της έβγαλε την μπλούζα.

Ήθελε να φύγει. Μια φωνή της έλεγε «φύγε» , αλλά μια άλλη την έσπρωχναν σε αυτόν. Την φιλούσε σε ολόκληρο το σώμα της. Ένοιωθε όμορφα. Κανείς δεν την είχε φιλήσει έτσι. Ο Γιώργος που τα είχαν την φιλούσε τόσο άσχημα. Του Γιώργου ποτέ δεν του άφησε να προχωρούσε πιο κάτω από το στήθος της. Αυτόν όμως δεν μπορούσε να του πει τίποτα. Αφέθηκε στην μαγεία της στιγμής. Ήθελε να του φωνάξει. «Μη είμαι παρθένα, μη!!» Κανένας ήχος δεν βγήκε από μέσα της, μόνο κάτι κραυγές ευχαρίστησης.

 

Το πρωί σαν ξύπνησε , δεν τον βρήκε δίπλα της. Πάνω στα σεντόνια υπήρχε  λίγο αίμα. Το αίμα της!! Ταράχθηκε, ένοιωσε άσχημα. Έκανε έρωτα για πρώτη φορά στην ζωή της με έναν ξένο. Έψαξε μήπως βρει κανένα μήνυμα από αυτόν.  Τίποτα….

Ένα χτύπημα στην πόρτα την τράνταξε!

-          Ένα λεπτό σας παρακαλώ να ντυθώ.

 

Φόρεσε βιαστικά τα ρούχα της  και άνοιξε την πόρτα. Μια συμπαθητική γιαγιάκα  έβαλε το κεφάλι της μέσα στο σπίτι.

-          Κόρη μου, θα κρατήσετε και σήμερα το δωμάτιο? Αν όχι είναι ήδη δώδεκα. Πρέπει να φύγετε!!

 

Ένοιωσε κάτι να την τσιμπά  στην καρδιά.

«Δηλαδή το δωμάτιο ήταν νοικιασμένο? Δεν ήταν το σπίτι του?»  Ένοιωσε κάποιο φόβο μέσα της. «Δεν θα τον ξαναδώ. Δεν θα ξαναδώ τον άνδρα που έκανα για πρώτη φορά έρωτα !»

 

Έφυγε κλαίγοντας από το σπίτι. Έβαλε το χέρι της μέσα στην τσέπη του ταγιέρ της . Βρήκε ένα κόκκινο τριαντάφυλλο. Μαζί και ένα γράμμα!! Το άνοιξε βιαστικά..

« Γλυκιά μου, ήταν μια νύχτα μαγική μαζί σου. Δεν γνώριζα ότι ήσουν παρθένα . Το όνομα μου δεν είναι Δημήτρης. Μη με ψάξεις. Τώρα είμαι χιλιόμετρα μακριά σου. Επειδή σε συμπάθησα  πήγαινε στον γυναικολόγο σου και κάνε εξετάσεις. Είμαι σίγουρος ότι θα με θυμάσαι πάντα!! Υπογραφή, ο γλυκός σου άγνωστος!!»

 

Ένοιωθε ότι πέθαινε. Λες να έμεινε έγκυος?  Θυμήθηκε ότι  έκανε έρωτα  χωρίς προφυλακτικό! Τι τρομερό!! Ήταν έγκυος. Πως θα το έλεγε στους δικούς της? Θα την σκότωναν!

Πήγε σπίτι , έκανε ένα μπάνιο . Έτριβε το σαπούνι με μανία πάνω στο σώμα  της , ήθελε να τον βγάλει από πάνω της. Έκλαιγε… Πήρε τηλέφωνο την καλύτερη της φίλη. Μετά  από λίγες μέρες πήγαν μαζί σε έναν γυναικολόγο.

-          Δεν είσαι έγκυος, αλλά  βλέπω κάτι που δεν μου αρέσει, της είπε ο γιατρός.

-          Τι έχω?

-          Κάνε αυτές τις εξετάσεις που σου δίνω και έλα να τα ξαναπούμε.

 

Σε τρείς μέρες έχουμε Χριστούγεννα. Η Κάλη πήγε στον  μικροβιολόγο και έκανε όλες τις εξετάσεις. Πήγε να πάρει τα αποτελέσματα μαζί με την φίλη της. Ήταν μόλις 16 ετών. Είχε χάσει την παρθενιά , αλλά και την ζωή της ολόκληρη. Κόλλησε AIDS !

 Τα μάτια του μικροβιολόγου ήταν γεμάτα δάκρυα. Τα μάτια του γυναικολόγου το ίδιο!! Έκανε για πρώτη φορά έρωτα στην ζωή της με έναν φορέα του AIDS.  Ήταν μόλις 16 ετών και έβλεπε την ζωή της να φεύγει μέσα από τα χέρια της.

 

Σήμερα ζεις, αύριο φεύγεις!!

Σήμερα  χορεύεις, αύριο είσαι μέσα σε ένα φέρετρο.

Σήμερα  γεύεσαι τον έρωτα χωρίς προφυλάξεις, αύριο είσαι πτώμα!

Σήμερα είσαι γεμάτη νιάτα, δροσιά, αύριο γίνεσαι γριά…

Σήμερα νοιώθεις ερωτευμένη, αύριο  προδομένη!

 

Αγάπη, έρωτας, προδοσία, προφυλάξεις….

Τώρα ήταν πλέον αργά… δεν υπήρχε σωτηρία!! Γέμισε δάκρυα , πόνο.

 

-          Τι κάνουμε τώρα , Κάλη. Ρώτησε η φίλη της.

-          Πεθαίνω, χάνομαι….

 

Οι εφημερίδες γράφουν.

Μέχρι τις 31 Οκτωβρίου 2006 είχαν δηλωθεί στο Κέντρο Λοιμώξεων 485 νέα περιστατικά λοίμωξης HIV , από τα οποία 391 αφορούσαν άνδρες και τα 94 γυναίκες. Η πλειονότητα  των ανδρών ήταν ηλικίας 30-34 ετών, ενώ στις γυναίκες η ηλικιακή ομάδα με τα περισσότερα κρούσματα ήταν αυτή των 35-39 ετών.

 

Η Κάλη ήταν μόλις 16 ετών!!!

 

Σήμερα υπάρχουν καινούργια φάρμακα  που  επιμηκύνουν το χρόνο ζωής σε άτομα με AIDS , δεν θεραπεύουν όμως την ασθένεια. Τα φάρμακα  αυτά είναι πανάκριβα.

 

Η Κάλη ήταν μόλις 16 ετών….

 

 

ΚΙΜΟΥΝΤΡΗΣ  ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ

ΝΕΑ  ΓΝΩΣΗ

ΔΑΓΚΛΗ 1 – 3  ΤΗΛ.2541068881