ΤΑ  ΠΑΡΑΞΕΝΑ ΤΗΣ  ΙΣΤΟΡΙΑΣ

 

 

1 )    Όταν ήταν μικρός  ο τέως δικτάτορας Αδόλφος  Χίτλερ πήγαινε σχολείο  σε ένα μοναστήρι καλογραιών και ονειρευόταν να γίνει παπάς. Αλλά όταν πέθανε ο μπαμπάς του μετάνιωσε και ήθελε να ασχοληθεί  με τα «καλλιτεχνικά».

       Λόγω της χαμηλής του απόδοσης και της έλλειψης ταλέντου και παρότι      προσπάθησε δύο φορές δεν κατάφερε να εισαχθεί στην Ακαδημία Καλών Τεχνών της Βιέννης. Άρχισε να ζωγραφίζει ακουαρέλες  και κάρτες  και με τα χρήματα που έβγαζε κατάφερνε να ζει.  Στον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο κατετάγη εθελοντής. Μερικά χρόνια μετά  ο ίδιος κατάφερε να ξεκινήσει τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο.

2)            Ο σοβιετικός δικτάτορας Ιωσήφ  Στάλιν  παρακολουθούσε θεολογικά σεμινάρια και κέρδιζε λεφτά  σαν ιεροψάλτης στην  εκκλησία του χωριού του. Από το 1917 ήταν εκδότης της κομουνιστικής εφημερίδας «ΠΡΑΒΔΑ».

3)            Ο πρώτος δικτάτορας  του φασισμού στον κόσμο  ο ιταλός Μπενίτο Μουσολίνι , ήταν  δάσκαλος. Επειδή δεν ήθελε να πάει στον στρατό  έφυγε στην Ελβετία, όπου δούλεψε σαν κτίστης   . Όταν επέστρεψε στην Ιταλία τον πήραν με την βία στον στρατό.  Δούλεψε    στην σοσιαλιστική εφημερίδα «Il Popolo dItalia» , όπου έγραφε σε συνέχειες το μυθιστόρημα « Η ερωμένη του καρδιναλίου».

4)            Ο τέως δικτάτορας του Ιράκ , Σαντάμ Χουσεΐν    , ήταν  καθηγητής γυμνασίου πριν ασχοληθεί με την πολιτική.

5)            Ο ηγέτης της Καμπότζης , Πωλ Ποτ, που ήταν ένας από τους μεγαλύτερους εγκληματίες πολέμου, ήταν  τεχνίτης επιδιόρθωσης ραδιοφώνου και μετά ακολούθησε την σταδιοδρομία του καθηγητή.

6)            Για τον ηγέτη της Κούβας Φιντέλ Κάστρο  έλεγαν ότι είχε ταλέντο παίκτη του Baseball  και ότι ήθελε να παίξει σε μια αμερικάνικη ομάδα. Οι πληροφορίες όμως αυτές είναι λίγο παρατραβηγμένες , ο Κάστρο έπαιζε baseball μόνο στο λύκειο , όπου βέβαια δεν τα κατάφερνε και τόσο καλά!

7)            Τσαουσέσκου ο τσαγκάρης . Ήταν γιός χωρικών , γεννήθηκε σε ένα χωριό της νότιας Ρουμανίας. Εκτελέσθηκε στην επανάσταση  του  Δεκεμβρίου του 1989. Είχε τελειώσει μόνο το Δημοτικό . Όταν ήταν 11 ετών έφυγε στο Βουκουρέστι όπου έπιασε δουλειά κοντά σε έναν τσαγκάρη.  Μετά από 3 χρόνια  έγινε μέλος του τότε παράνομου κομουνιστικού κόμματος , που το ανέβασε και το κράτησε στην  εξουσία  40 χρόνια.

 

 

Κιμούντρης  Παναγιώτης

Φροντιστήριο Μέσης Εκπαίδευσης

«ΝΕΑ  ΓΝΩΣΗ»

Δαγκλή  1 – 3  Τηλ. 2541068881

             www.neagnosi.gr