Books neo# books neo# books neo # books neo#

 

Θα ήθελα να ευχαριστήσω την Γκιούρδας Εκδοτική  για την μεγάλη τους προσφορά στα βιβλία  Πληροφορικής, αλλά  και στα φροντιστηριακά βιβλία  Μέσης Εκπ/σης στην Φυσική, Χημεία, Μαθηματικά και στα φιλολογικά μαθήματα. Είναι όλα άξια συγχαρητηρίων. Επίσης τους ευχαριστούμε για την αποστολή των πιο κάτω βιβλίων τους.

 

1)      Χημεία Β Λυκείου Θετικής κατεύθυνσης  του Γιάννη Λέντζου

2)      Χημεία Γ Λυκείου Θετικής κατεύθυνσης του Μαρίνου Αγγελακόπουλου

3)      Φυσική Β Λυκείου Θετικής , Τεχνολογικής κατεύθυνσης  του Γιώργου Πετίκα

4)      Φυσική Γ Λυκείου Θετικής-Τεχνολογικής Κατεύθυνσης Α και Β τεύχος του Παναγιώτη Δ. Τσουμάκη , το οποίο κυριολεκτικά με εξέπληξε με τη πρωτοτυπία παρουσίασης του.

 

Επίσης στην βιβλιοθήκη του Φροντιστηρίου προστέθηκαν και τα βιβλία των εκδόσεων Λιβάνη που αναφέρονται πιο κάτω:

1)      Επαναλήψεις στη Φυσική γ λυκείου του Χαράλαμπου Παπαθεοδώρου

2)      Φυσική Γ Λυκείου Θετικής-Τεχνολογικής κατεύθυνσης τόμος α και β του Χαράλαμπου Παπαθεοδώρου-Σοφίας Λιανού

Χαίρομαι για την ποιότητα όλων των βιβλίων που εκδίδονται τώρα, αλλά και ότι όλοι σχεδόν οι εκδοτικοί οίκοι ασχολούνται με τη έκδοση αξιόλογων βιβλίων που βοηθούν τους μαθητές, αλλά και τους εκπαιδευτικούς στην τόσο σημαντική δουλειά τους.

 

Books neo # books neo # books neo #

 

 

#######books nou neo ########books nou neo##############################

 

Μόλις  σήμερα ( 19/08/08 ) ενημερωθήκαμε  για τα ΝΕΑ βιβλία  των

ΕΚΔΟΣΕΩΝ  ΜΑΥΡΙΔΗ.  Αυτά είναι τα παρακάτω :

 

1)      ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ Γ ΛΥΚΕΙΟΥ θετικής-τεχνολογικής κατεύθυνσης  τεύχος Α και τεύχος Β. Γ.Λ.ΜΑΥΡΙΔΗΣΕίμαι ιδιαίτερα χαρούμενος όταν φθάνουν στα χέρια μου αξιόλογα βιβλία εκπαιδευτικού χαρακτήρα  που είναι γραμμένα από επιστήμονες της Βορείου Ελλάδος. Θαυμάζω αυτούς τους ανθρώπους που αφιερώνουν τις διακοπές τους  γράφοντας αξιόλογα βιβλία και μετά γυρνούν σε όλη την χώρα για να τα γνωρίσουν σε μας τους φροντιστές που με τη σειρά μας θα τα γνωρίσουμε στους καθηγητές μας και ύστερα στους μαθητές μας. Τα συγκεκριμένα βιβλία  διαπραγματεύονται την  ύλη των μαθηματικών της κατεύθυνσης με αξιόλογο τρόπο. Δηλαδή υπάρχουν για κάθε κεφάλαιο Λυμένα Θέματα, Προτεινόμενα Θέματα, Θέματα Εξετάσεων, Διαγωνίσματα και στο τέλος υπάρχουν και οι απαντήσεις τους.

2)      100 ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ  Γ ΛΥΚΕΙΟΥ  ΘΕΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ . ΛΟΥΚΑΣ Ι.ΚΑΝΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΥΡΙΔΗΣ  ..για μια  ποιοτική  επανάληψη. Βιβλίο που χωρίζεται σε δύο μέρη. Ένα όπου γίνεται επανάληψη όλης της ύλης κατά κεφάλαιο και στο δεύτερο μέρος παρουσιάζονται γενικά θέματα επανάληψης, δηλαδή θέματα πάνω σε ολόκληρη την ύλη. Νομίζω ότι καλύτερο για έναν υποψήφιο , που θέλει να επαναλάβει σωστά και ολοκληρωμένα την ύλη των εξετάσεων.

 

#####################################################################

 

 

Ο εκδοτικός οίκος  ΕΛΛΗΝΟΕΚΔΟΤΙΚΗ πάντοτε εκπλήσσει  με την πρωτοτυπία του, αλλά και την ποιότητα των βιβλίων του. Η πρωτοτυπία του είναι ότι μαζί με το κυρίως βιβλίο του δίδεται ΔΩΡΕΑΝ ένα δεύτερο βιβλίο που περιέχει αναλυτικές απαντήσεις των ερωτήσεων- ασκήσεων και των κριτηρίων αξιολόγησης του κυρίως βιβλίου. Επίσης το σπουδαιότερο από τις νέες τους εκδόσεις είναι ότι όλη η ύλη περιέχεται σε ένα μόνο βιβλίο και δεν αναγκάζεσαι να αγοράσεις 2 τόμους. Πιο κάτω σας παρουσιάζω τα νέα βιβλία των ΕΚΔΟΣΕΩΝ «ΕΛΛΗΝΟΕΚΔΟΤΙΚΗ». Να μη ξεχάσω να ευχαριστήσω τους κ.κ. Νίκο Χατζόπουλο και Διονύση Βαλεριάνο, για την ενημέρωση και την αποστολή των βιβλίων τους στο φροντιστήριο μας «ΝΕΑ ΓΝΩΣΗ».

 

1)      Φυσική Γ Λυκείου Θετ. Και Τεχνολογικής κατεύθυνσης  του Άγγελου Κατσίκα, από τις εκδόσεις  ΕΛΛΗΝΟΕΚΔΟΤΙΚΗ όπου σε ένα μόνο τόμο περιέχει τα σημαντικότερα σημεία της θεωρίας , την μεθοδολογία, τις ερωτήσεις σύμφωνα με το 1ο και 2ο θέμα των εξετάσεων, τις λυμένες ασκήσεις και προβλήματα με μεθοδολογία και σημεία προσοχής, άλυτες ασκήσεις και προβλήματα, κριτήρια αξιολόγησης, το γενικό τυπολόγιο, και βέβαια βασικές γνώσεις από τις προηγούμενες τάξεις. Ένα βιβλίο που δεν πρέπει να λείπει από κανέναν υποψήφιο.

2)      Φυσική Γ Λυκείου Θετικής-Τεχνολογικής κατεύθυνσης του Άγγελου Κατσίκα , από τις εκδόσεις ΕΛΛΗΝΟΕΚΔΟΤΙΚΗ που συμπληρώνει και διατίθεται ΔΩΡΕΑΝ  μαζί με το κυρίως βιβλίο . Περιέχει αναλυτικές απαντήσεις των ερωτήσεων-ασκήσεων και των κριτηρίων αξιολόγησης του κυρίως βιβλίου.

3)      Χημεία Γ Λυκείου Θετικής κατεύθυνσης  του Σπύρου Μιχέλη, των εκδόσεων ΕΛΛΗΝΟΕΚΔΟΤΙΚΗ . Για τον συγγραφέα αυτού του βιβλίου έχω τόσα πολλά να πω, ώστε νομίζω ότι θα πρέπει να γεμίζω σελίδες ολόκληρες. Χαρακτηρίζεται από την πρωτοτυπία των ερωτήσεων και ασκήσεων του και είναι πολυγραφότατος μιας και έχει γράψει αρκετά βιβλία Χημείας όλων των τάξεων του Λυκείου και όχι μόνον. Σε αυτό το πρόσφατο βιβλίο του περιέχει για όλη την ύλη αναλυτική θεωρία, ερωτήσεις με απάντηση και προς απάντηση για το 1ο και 2ο θέμα των εξετάσεων, μεθοδολογική επίλυση ασκήσεων σύμφωνα με το 3ο και 4ο θέμα , ασκήσεις για λύσεις για τα παραπάνω θέματα, διαγωνίσματα ανά ενότητα , επανάληψη για όλη την ύλη, επαναληπτικά διαγωνίσματα στα πρότυπα των πανελλαδικών εξετάσεων. Είναι αναμφισβήτητα ένα δυνατό όπλο του υποψήφιου της Θετικής Κατεύθυνσης στον αγώνα του για μια θέση σε μια σχολή της προτίμησης του.

 

 

ΒΙΒΛΙΑ ΝΕΑ# ΒΙΒΛΙΑ ΝΕΑ# ΒΙΒΛΙΑ ΝΕΑ# ΒΙΒΛΙΑ ΝΕΑ

 

Θα  ήθελα να ευχαριστήσω τις πιο κάτω εκδόσεις για την αποστολή των πιο κάτω νέων βιβλίων των εκδόσεων τους .

 

 1. Έκφραση- Έκθεση Γ Λυκείου Αλ. Μητσέλος-Σπύρος Μητσέλος  Εκδόσεις Ελληνοεκδοτική και οι απαντήσεις του βιβλίου αυτού. Ένα χρήσιμο βοήθημα για όλους τους υποψήφιους φοιτητές.
 2. Πλάτωνα Πρωταγόρας- Πολιτεία φιλοσοφικός Λόγος Γ Λυκείου  Σπύρος Φλώρος . Εκδόσεις Ελληνοεκδοτική. Ένα σημαντικό εργαλείο σκέψης για τους μαθητές της Θεωρητικής κατεύθυνσης.
 3. Μαθηματικά Γ Λυκείου Θετ.Τεχνολογικής κατεύθυνσης Δημήτριος  Γ. Κατσαρός . Εκδόσεις Ελληνοεκδοτική. Όλη η ύλη σε μόνο τόμο των 800 περίπου σελίδων μαζί με ένα συμπληρωματικό βοήθημα , ένα χρήσιμο  εργαλείο για όλους τους μαθητές της Τεχνολογικής και θετικής κατεύθυνσης.
 4. Μαθηματικά Γ Λυκείου Θετ. Τεχνολογικής κατεύθυνσης Δημήτρης Ντάβος  Εκδόσεις Πατάκη. Γ Τόμος Παράγωγος 2. Ένα βιβλίο βοηθός για τον υποψήφιο στο δύσκολο μάθημα των Μαθηματικών κατεύθυνσης. Σας το συνιστούμε ανεπιφύλακτα.
 5. Φυσική Γ Λυκείου Θετικής-Τεχνολογικής κατεύθυνσης Α και Β Τόμος  Άγγελος Κατσίκας  Εκδόσεις Ελληνοεκδοτική.  Σωστά δοσμένη θεωρεία, λυμένες και άλυτες ασκήσεις σε όλο το φάσμα της ύλης.
 6. Φυσική Β Λυκείου Γενικής Παιδείας Κοσμόπουλος Νίκος  Εκδόσεις Ελληνοεκδοτική . Όλη η ύλη σε έναν μόνο τόμο. Χρήσιμες ασκήσεις  δένονται αρμονικά με την θεωρεία και αποτελούν ένα σημαντικό εργαλείο σκέψης για τον μαθητή της Β Λυκείου.
 7. Θέματα Προσομοίωσης για μαθητές Θεωρητικής κατεύθυνσης Γ Λυκείου Όλα τα θέματα  που έχουν δοθεί στις αντίστοιχες εξετάσεις από το έτος 2003 έως 2007 , όπου κάθε χρονιά συμμετέχει και το Φροντιστήριο μας «ΝΕΑ ΓΝΩΣΗ». Τα θέματα αυτά με τις απαντήσεις τους μπορείτε να τα βρείτε και στην πρώτη σελίδα του site μας.
 8. Θέματα Προσομοίωσης για μαθητές Θεικής και Τεχνολογικής κατεύθυνσης Γ Λυκείου. Όλα τα θέματα 2003 – 2007 μαζί με τις απαντήσεις τους. Μια σημαντική βοήθεια του Φροντιστηρίου μας και της ΟΕΦΕ για όλους τους μαθητές-υποψήφιους φοιτητές!

ΝΕΑ   ΒΙΒΛΙΑ     2007  -  2008

 

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους υπεύθυνους των εκδόσεων «Πατάκη» κ. Τασσιόπουλο  και των εκδόσεων «Ελληνοεκδοτική» , για την αξιόλογη προσφορά των πιο κάτω  βιβλίων  προς το φροντιστήριο μας. Όλα τους τα βιβλία είναι γραμμένα με πολύ αγάπη για τους μαθητές και τους καθηγητές και τους βοηθά σημαντικά στο δύσκολο έργο τους. Σας τα συνιστούμε ανεπιφύλακτα!!

Επίσης θα ήθελα να ευχαριστήσω με όλη μου την καρδιά τον συνάδελφο τέως φροντιστή  Αν. Μπάρλα για την αποστολή του συνόλου των βιβλίων του , μέσα από τα οποία φαίνεται η μεγάλη του δουλειά για τον μαθητή . Είναι πολυτέλεια να υπάρχουν καθηγητές της αξίας του στην Δημόσια εκπαίδευση, όταν ένας μεγάλος αριθμός συναδέλφων του ασχολούνται μόνο με τα ιδιαίτερα τους.

 

 1. Γεωμετρία Α΄Τάξη Ενιαίου Λυκείου Γ. Βιδάλης – Βασ. Γκιμίσης  Εκδόσεις Πατάκη   Ένα αξιόλογο , μεθοδικό βοήθημα για τους μαθητές της Α Λυκείου και ένα σημαντικό συμπλήρωμα για τους καθηγητές. Στοχεύει στη  μεθοδική κατανόηση της Γεωμετρίας και στην ανάπτυξη της ικανότητας επίλυσης ασκήσεων.
 2. Άλγεβρα  Α Ενιαίου Λυκείου  Θ. Τσιούμας- Ι. Σιαχός  Εκδόσεις Πατάκη Το σημαντικό αυτό βιβλίο περιέχει συνοπτικά τη θεωρεία του μαθήματος με λυμένα παραδείγματα και όσα στοιχεία είναι απαραίτητα στους μαθητές από προηγούμενες τάξεις. Βοηθά τους μαθητές να κατανοήσουν την Άλγεβρα.
 3. Χημεία Γ Γυμνασίου  Ν. Πρωτόπαπας  Εκδόσεις Πατάκη  Μέσα σε αυτό το βιβλίο ο συγγραφέας προσπαθεί να βοηθήσει τον μαθητή να κατανοήσει την ύλη. Σημαντικό βοήθημα με συμπλήρωμα όλων των λύσεων του σχολικού βιβλίου.
 4. Φυσική Γ Λυκείου Θετ.Τχ.κατεύθυνσης Α Τόμος Άγγελος Κατσίκας  Εκδόσεις Ελληνοεκδοτική  Πλήρης θεωρία , Παραδείγματα, Λυμένες – άλυτες ασκήσεις, ερωτήσεις ( Ταλαντώσεις-Κύματα )
 5. Φυσική Γ Λυκείου Θετ. Τχ. Κατεύθυνσης Β Τόμος  Άγγελος Κατσίκας Εκδόσεις Ελληνοεκδοτική Πλήρης θεωρία, προβλήματα ασκήσεις ερωτήσεις (Μηχανική Στερεού σώματος, Κρούσεις, φαινόμενο Doppler )
 6. Φυσική Β Λυκείου Γενικής Παιδείας  Κοσμόπουλος Νίκος Πλήρη θεωρία, τράπεζα θεμάτων, λυμένες και άλυτες ασκήσεις, κριτήρια αξιολόγησης, Θέματα Πανελλαδικών εξετάσεων.
 7. Φυσική Α Λυκείου Νίκος Κοσμόπουλος Ερωτήσεις κατανόησης της θεωρίας με απάντηση, Λυμένες ασκήσεις, Τράπεζα θεμάτων, ασκήσεις για λύση, Κριτήρια αξιολόγησης, απαντήσεις, λύσεις ασκήσεων σχολικού βιβλίου
 8. Μαθηματικά Γ Λυκείου κατεύθυνσης Γ. Μιχαηλίδης  Εκδόσεις Διόφαντος ( 2 τόμοι) Αξιόλογα βιβλία με την ύλη δοσμένη με πρωτότυπο τρόπο
 9. Μαθηματικά Όλων των επιπέδων  α, β και γ Γυμνασίου Αν. Μπάρλας  Εκδόσεις Ελληνοεκδοτική  . Τα λόγια είναι περιττά για τα 3 αυτά βιβλία που προσφέρουν μια τεράστια βοήθεια στον μαθητή των τριών τάξεων του Γυμνασίου και ένα πολύτιμο βοήθημα για μια αξιόλογη πορεία στο Λύκειο.
 10. Γεωμετρία Β Λυκείου Αν. Μπάρλας Εκδόσεις Ελληνοεκδοτική. Η Γεωμετρία ήταν και θα είναι πάντα ένα δύσκολο μάθημα τόσο για τους μαθητές , όσο και για τους καθηγητές. Με το βοήθημα αυτό η δουλειά όλων γίνεται πιο απλή!!
 11. Μαθηματικά Γ Λυκείου Γενικής Παιδείας Αν. Μπάρλας  Εκδόσεις Ελληνοεκδοτική  Μια σπουδαία δουλειά από έναν σπουδαίο καθηγητή και συγγραφέα. Το συνιστούμε για όλους τους συναδέλφους φροντιστές , αλλά και για τους μαθητές τους.
 12. Μαθηματικά Γ Λυκείου θετ. Τεχνολογικής κατεύθυνσης ( 2 τόμοι )Αν Μπάρλας Εκδόσεις Ελληνοεκδοτική  Ένα ακόμη δείγμα της σπουδαίας δουλειάς του αξιόλογου συγγραφέα και ανθρώπου!
 13. Άλγεβρα Β Λυκείου ( 2 τόμοι ) Αν .Μπάρλα και λοιπών  Εκδόσεις Ελληνοεκδοτική . Ο τρόπος που δίνονται  δύσκολες μαθηματικές έννοιες είναι μοναδικός.
 14. Μαθηματικά Β Λυκείου κατεύθυνσης Αν. Μπάρλας Εκδόσεις Ελληνοεκδοτική  Περιέχει θεωρεία, ασκήσεις με τρόπο επίλυσης  . Το συνιστούμε για όλους τους μαθητές και εκπαιδευτικούς.
 15. Άλγεβρα Α Λυκείου ( 2 τόμοι )  Αν. Μπάρλας και λοιποί. Εκδόσεις Ελληνοεκδοτική   Εκτός των άλλων περιέχει συνδυαστικές ασκήσεις μορφής εξετάσεων, μεθοδολογία επίλυσης ασκήσεων, συνοπτική θεωρία , διαγωνίσματα, λυμένες ασκήσεις και υπόδειξη επίλυσης ασκήσεων για τις άλυτες ασκήσεις. Είναι πράγματι ένας αληθινός θησαυρός για τον μαθητή και τον συνάδελφο.

 

 

Books neo

 

Θα  ήθελα να ευχαριστήσω τους συγγραφείς και τους εκδοτικούς οίκους  των πιο κάτω βιβλίων , για την ποιότητα τους αλλά και γιατί μας ενημερώνουν  για τις καινούργιες εκδοτικές τους προσπάθειες. ¨Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους!!

1)      Ανάπτυξη Εφαρμογών Κ. Μιχαλακόπουλος  Εκδ. ΕΛΛΗΝΟΕΚΔΟΤΙΚΗ Μια αξιοζήλευτη προσπάθεια  των πιο πάνω εκδόσεων.

2)      Ανάπτυξη Εφαρμογών Δημ. Γιαννέλης Εκδόσεις ΓΚΙΟΥΡΔΑΣ  Ένα  καινούργιο χρήσιμο βιβλίο για την Γ Λυκείου από τον γνωστό οίκο.

3)      Ανάπτυξη Εφαρμογών Νικ. Καρύδης  Εκδόσεις Γκιούρδας  Ένα ωραίο βιβλίο με πολλές ερωτήσεις Σωστού – Λάθους , πολλαπλής επιλογής , αντιστοίχισης κτλ

4)      Αρχαία Ελληνική Θεματογραφία με Ασκήσεις  Ν. Πάππας  Εκδόσεις ΕΛΛΗΝΟΕΚΔΟΤΙΚΗ  Ένα χρήσιμο εργαλείο για τους υποψηφίους της Θεωρητικής κατεύθυνσης  για το άγνωστο κείμενο.

5)      Φυσική Γ Λυκείου  Θετ. Κατ. Ταλαντώσεις-Κύματα ΕΛΛΗΝΟΕΚΔΟΤΙΚΗ  με θεωρεία , ερωτήσεις κατανόησης, ασκήσεις λυμένες και άλυτες.

6)      Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΩΝ ΑΕΙ-ΑΤΕΙ Αναλυτικός οδηγός Σπουδών  5 βιβλία και για τα 5 επιστημονικά πεδία με όλες τις λεπτομέρειες και τις πληροφορίες για ΟΛΕΣ τις σχολές για κάθε πεδίο. Εκδόσεις  ΠΑΤΑΚΗ

7)      ΕΚΘΕΣΗ-ΕΚΦΡΑΣΗ Α Λυκ. Εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ

8)      ΚΕΙΜΕΝΑ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ Α Λυκείου Εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ

9)      ΚΕΙΜΕΝΑ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ  Γ Γυμνασίου Εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ

10)  ΠΛΗΡΗΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΠΛΩΜΑ ECDL Εκδόσεις  ΑΒΑΚΑΣ  Ένα χρήσιμο βιβλίο με όλες τις ενότητες του OFFICE  2003 σε πολύ λογική  τιμή σε πολύ απλή γλώσσα  από τους συγγραφείς Κ. Ξαρχάκος – Δ. Καρολίδης

11)  ECDL CAD μέσα   από το AutoCAD   του Αθ. Παπαβασιλείου Εκδόσεις Β. ΓΚΙΟΥΡΔΑΣ   χρήσιμος οδηγός για όσους θέλουν να πάρουν το χρήσιμο πτυχίο Μηχανικών και φοιτητών  AUTOCAD.

12)  CAMBRIDGE Β. Γκιμπερίδης   Β. ΓΚΙΟΥΡΔΑΣ   ΕΚΔΟΤΙΚΗ   όλες οι ενότητες και ένας  χρήσιμος   οδηγός  για την απόκτηση  του συγκεκριμένου πτυχίου.

13)  ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΦΥΣΙΚΗΣ Γ ΛΥΚΕΙΟΥ Γ. Σπανός  Εκδόσεις Σαββάλα

14)  Βιβλίο Υποψηφίου ΟΔΗΓΟΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ για το δίπλωμα CAMBRIDGE ICT  και για το IT SKILLS Χρήσιμα βοηθήματα για την απόκτηση του συγκεκριμένου πτυχίου.

15)  Οδηγός επιτυχίας για το ECDL KIDS  Χρ. Γουλτίδης  Χρήσιμος οδηγός με μεγάλα γράμματα και πολλά σχήματα φτιαγμένο ειδικά για παιδιά που θέλουν να κάνουν τα πρώτα τους βήματα στους Υπολογιστές.

 

                             ΝΕΑ    ΒΙΒΛΙΑ  ΕΤΟΥΣ    2004 -  2005

 

Α. ΒΙΒΛΙΑ  ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟΥ  ΜΕΣΗΣ  ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

 

1.  ΦΥΣΙΚΗ Β’  ΕΝΙΑΙΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ   ΘΕΤΙΚΗΣ – ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ . ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ  ΤΕΥΧΗ Α ΚΑΙ Β.

2.  ΦΥΣΙΚΗ  Β ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ Α. ΠΑΛΟΓΟΣ- Γ. ΓΚΡΙΤΖΑΣ

3. ΒΙΟΛΟΓΙΑ Γ ΛΥΚΕΙΟΥ ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ  Λ. ΜΑΛΗΣ

 

 

Β. ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΕΚΜΑΘΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ  ECDL

 

 1. ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ, ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΒΗΜΑΤΑ, ΕΚΔΟΣΕΙΣ  ΓΚΙΟΥΡΔΑΣ
 2. ΟΔΗΓΟΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΠΛΩΜΑ  ECDL 4

       α. Ενότητα 1   WINDOWS  XP

       β. Ενότητα  4   ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΑ ΦΥΛΛΑ

           ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΛΕΙΔΑΡΙΘΜΟΣ

 1. ADVANCED EXCEL 2002  ΕΚΔΟΣΕΙΣ  ΓΚΙΟΥΡΔΑΣ
 2. ADVANCED WORD 2003   ΕΚΔΟΣΕΙΣ  ΓΚΙΟΥΡΔΑΣ
 3. ECDL ACCESS 2002 ΒΑΣΕΙΣ  ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΓΚΙΟΥΡΔΑΣ
 4. ECDL INTERNET EXPLOREROUTLOOK EXPRESS  ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ  ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΓΚΙΟΥΡΔΑΣ
 5. ECDL EXCEL 2002  ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΑ ΦΥΛΛΑ  ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΓΚΙΟΥΡΔΑΣ
 6. ΘΗΣΑΥΡΟΣ ΕΡΩΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ECDL 4 ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΓΚΙΟΥΡΔΑΣ
 7. ECDL 4  ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΛΕΙΔΑΡΙΘΜΟΣ
 8. ΤΟ PHOTOSHOP 6 ΓΙΑ ΠΡΩΤΑΡΗΔΕΣ  ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΛΕΙΔΑΡΙΘΜΟΣ
 9. WINDOWS ME  ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΥΚΟΛΑ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΛΕΙΔΑΡΙΘΜΟΣ
 10. OFFICE  2000 ΕΥΚΟΛΑ  ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΛΕΙΔΑΡΙΘΜΟΣ

 

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ  ΟΛΑ ΤΑ ΠΙΟ ΚΑΤΩ ΒΙΒΛΙΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΜΑΣ , ΑΛΛΑ ΣΕ ΝΕΟΤΕΡΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ.

Β Ι Β Λ Ι Α

Σε αυτήν την σελίδα θα δημοσιεύονται όλα τα νέα βιβλία που κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά και μας έχουν στείλει οι εκδοτικοί οίκοι. Ασφαλώς και αναφερόμαστε στα ΝΕΑ εκπαιδευτικά βιβλία που έχουν σαν σκοπό να βοηθήσουν τους μαθητές τη νέα σχολική χρονιά 2003-2004.

Παρακαλούνται όλοι οι εκδοτικοί οίκοι να μας στέλνουν τα νέα τους βιβλία έτσι ώστε να δημοσιεύονται σε αυτήν την σελίδα και μέσω αυτής όλοι οι μαθητές επισκέπτες αυτού του site.

 

ΤΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ Μ.Ε. Η NEA ΓΝΩΣΗ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ..

 1. ΘΕΜΑΤΑ ΦΥΣΙΚΗΣ Γ΄ ΛΥΚΕΙΟΥ ΘΕΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ ( 1Ο ΜΕΡΟΣ) ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ Είναι οι Λύσεις των σχολικών βιβλίων του Ιωάννου-Ντάνου που θα είναι από φέτος το μοναδικό βιβλίο στο συγκεκριμένο μάθημα και του Βλάχου-Κόκκοτα.
 2. ΦΥΣΙΚΗ Γ΄ΤΑΞΗΣ ΕΝΙΑΙΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΘΕΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ ( ΤΟΜΟΣ 1ΟΣ ) Ι.Δ. ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ

Περιέχει θεωρία , μεθοδολογία για λύση ασκήσεων, κριτήρια αξιολόγησης, λυμένες ασκήσεις και προβλήματα και για λύση.

3. ΕΚΦΡΑΣΗ-ΕΚΘΕΣΗ Γ΄ ΕΝΙΑΙΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ

ΠΑΝ. Σ. ΧΑΤΖΗΜΩΥΣΙΑΔΗΣ Εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ

Βοήθημα του νέου σχολικού βιβλίου που περιλαμβάνει: Α. συμπυκνωμένη , απλουστευμένη, συμπληρωμένη τη θεωρία

Β. απαντήσεις σε όλες τις ασκήσεις

Γ. συμπληρωματικές ασκήσεις / εργασίες

Δ. κριτήρια αξιολόγησης για τον έλεγχο των αποκτούμενων γνώσεων

4.ΦΥΣΙΚΗ Γ΄ ΛΥΚΕΙΟΥ(ΤΕΥΧΟΣ Α) Θετική Τεχνολογική κατεύθυνση ΑΓΓΕΛΟΣ-ΣΠΥΡΟΣ ΣΑΒΒΑΛΑΣ

Ένα σημαντικό βοήθημα στα πρώτα δύσκολα κεφάλαια ΤΑΛΑΝΤΩΣΕΩΝ και ΚΥΜΑΤΩΝ του νέου σχολικού βιβλίου με λυμένες και άλυτες ασκήσεις.

5.ΦΥΣΙΚΗ Γ΄ΛΥΚΕΙΟΥ ΘΕΤΙΚΗΣ-ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ ΘΑΝ. ΣΚΑΛΩΜΕΝΟΣ-Ι.ΧΡΙΣΤΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Εκτός από μεθοδολογία, λυμένες και άλυτες ασκήσεις περιέχει και μια πληθώρα ερωτήσεων συμπλήρωσης κενού, σωστού λάθους, αντιστοίχησης, πολλαπλής επιλογής.

6. ΦΥΣΙΚΗ Β΄ΛΥΚΕΙΟΥ ΘΕΤΙΚΗΣ-ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ Γ. ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ(ΤΕΥΧΟΣ 1 και 2)

Περιέχει λυμένες , άλυτες ασκήσεις και μεθοδολογία αυτών.

Είναι γραμμένο σύμφωνα με το νέο σχολικό βιβλίο.

7.ΦΥΣΙΚΗ Γ΄ΕΝΙΑΙΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΘΕΤ.-ΤΕΧΝ. ΚΑΤ.

ΓΚΙΩΚΑΣ-ΚΟΚΜΟΤΟΣ(ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ)Α΄ΤΟΜΟΣ

Ένα πλήρες βοήθημα για τον μαθητή με λυμένες και άλυτες ασκήσεις, ερωτήσεις όλων των κατηγοριών(Σωστού -Λάθους, Αντιστοίχισης, ανοικτού τύπου, συμπλήρωσης)

8.ΦΥΣΙΚΗ Γ΄ΛΥΚΕΙΟΥ ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Ν.ΑΡΓΥΡΙΟΥ-Β.ΧΑΤΖΗΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Θεωρεία , ερωτήσεις κρίσεως,ασκήσεις δοσμένα με πολύ ωραίο τρόπο. ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ

9. ΧΗΜΕΙΑ Γ΄ ΛΥΚΕΙΟΥ.

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ

Γ.ΠΕΠΟΝΗΣ-Γ.ΒΛΑΧΟΣ

Όλη η ύλη της Χημείας σε ένα πολύ όμορφο και πρωτότυπο βιβλίο, που θα ενθουσιάσει τον μαθητή.

9.      ΕΚΦΡΑΣΗ ΕΚΘΕΣΗ Γ΄ΛΥΚΕΙΟΥ Ε.ΡΙΖΑ- ΣΚΥΦΑ

10.   ΕΚΦΡΑΣΗ ΕΚΘΕΣΗ Ν. ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ Α,Β ΤΟΜΟΣ Των ΕΚΔΟΣΕΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ

Είναι ότι ζητά ο μαθητής για το συγκεκριμένο μάθημα.

11.  ΠΛΑΤΩΝΑ ΠΡΩΤΑΓΟΡΑΣ Γ΄ΛΥΚΕΙΟΥ Γ.ΛΙΒΙΕΡΑΤΟΣ

12.  ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΣΥΝΑΡΤΗΣΕΙΣ-ΟΡΙΑ-ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ Γ ΛΥΚΕΙΟΥ ΣΠ.ΚΑΛΟΜΙΤΣΙΝΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ

Από τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ, χρήσιμα βοηθήματα για τους μαθητές της Θετικής και Θεωρητικής κατεύθυνσης αντίστοιχα.

13.  ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ

Γ ΛΥΚΕΙΟΥ Α.ΣΚΥΦΑΣ ,Ν.ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ

14.  ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ

Γ ΛΥΚΕΙΟΥ Κ. ΜΠΑΚΑΛΑΚΟΣ

Απο τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ για τους μαθητές Θετικής Τεχνολογικής κατεύθυνσης και τους μαθητές της Γενικής Παιδείας.

15.  ΦΥΣΙΚΗ Γ΄ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΤΑΚΗ

16 .ΦΥΣΙΚΗ Γ ΈΝΙΑΙΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΣΙΝΟΣ ΓΚΙΩΚΑΣ-ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΚΜΟΤΟΣ ΑΛΛΗΝΙΚΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ

17. ΦΥΣΙΚΗ Α΄ΕΝΙΑΙΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΟΜΑΔΑ ΦΥΣΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ

18. ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ Γ΄ΛΥΚΕΙΟΥ ΤΕΕ ΤΕΥΧΟΣ 1 ΕΥΘ. ΚΩΣΤΟΓΙΑΝΝΝΟΣ-ΝΙΚΟΣ ΜΠΑΚΟΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΩΣΤΟΓΙΑΝΝΟΣ

19. ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ Γ΄ΛΥΚΕΙΟΥ ΤΕΕ ΤΕΥΧΟΣ 2 ΕΥΘ. ΚΩΣΤΟΓΙΑΝΝΟΣ-ΝΙΚΟΣ ΜΠΑΚΟΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΩΣΤΟΓΙΑΝΝΟΣ

20. ΕΥΚΛΕΙΔΕΙΑ ΓΕΩΜΕΤΡΙΑ Α΄ΛΥΚΕΙΟΥ ΚΩΣΤΑ ΓΚΑΤΖΟΥΛΗ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΓΚΑΤΖΟΥΛΗ

21. ΕΥΚΛΕΙΔΕΙΑ ΓΕΩΜΕΤΡΙΑ Β΄ΕΝΙΑΙΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΣΠ. ΚΑΛΟΜΗΤΣΙΝΗΣ-Γ. ΜΠΑΙΛΑΚΗΣ, ΑΛΕΞ.ΒΑΡΟΥΧΑΣ-ΑΛΕΞ. ΚΑΛΟΜΗΤΣΙΝΗ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ

22. ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗΣ ΓΈΝΙΑΙΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΩΣΤΟΓΙΑΝΝΟΣ

23. ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ Α΄ΕΝΙΑΙΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ Γ.ΜΠΑΙΛΑΚΗΣ-ΑΛΕΞ.ΚΑΛΟΜΗΤΣΙΝΗ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ

24.ΦΥΣΙΚΗ Γ΄ΕΝΙΑΙΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥΒ΄ΤΟΜΟΣ ΣΙΝΟΣ ΓΚΙΩΚΑΣ-ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΚΜΟΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ.

25.ΦΥΣΙΚΗ Γ΄ΛΥΚΕΙΟΥ ΤΕΥΧΟΣ Β΄ΑΓΓΕΛΟΣ ΣΑΒΒΑΛΑΣ-ΣΠΥΡΟΣ ΣΑΒΒΑΛΑΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΣΑΒΒΑΛΑΣ.

26.ΦΥΣΙΚΗ Β΄ΛΥΚΕΙΟΥ ΤΕΥΧΟΣ Β΄ΑΓΓΕΛΟΣ ΣΑΒΒΑΛΑΣ-ΣΠΥΡΟΣ ΣΑΒΒΑΛΑΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΣΑΒΒΑΛΑΣ.

27. ΦΥΣΙΚΗ Α ΛΥΚΕΙΟΥ Α, Β ΤΟΜΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ

28. ΧΗΜΕΙΑ Α ΕΝΙΑΙΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ Ι. ΚΕΦΑΛΩΝΙΤΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ

29. ΧΗΜΕΙΑ Β ΛΥΚΕΙΟΥ Α,Β ΤΕΥΧΟΣ ΘΕΤΙΚΗΣ Κ. ΣΑΛΤΕΡΗΣ

30. ΧΗΜΕΙΑ ΟΡΓΑΝΙΚΗ Γ ΛΥΚΕΙΟΥ Κ. ΣΑΛΤΕΡΗΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΤΑΚΗ

31. ΦΥΣΙΚΗ Γ ΛΥΚΕΙΟΥ ΘΕΤ.ΤΕΧΝ.Α,Β ΤΟΜΟΣ ΤΡ. ΜΕΛΙΣΣΑΡΟΠΟΥΛΟΣ

32. ΧΗΜΕΙΑ Γ ΛΥΚΕΙΟΥ Α,Β ΤΟΜΟΣ ΔΗΜ. ΜΠΑΜΠΙΛΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΤΑΚΗ